Influensatider – efter VABruari

Alla blir sjuka då och då. Speciellt svårt är det att helt förskonas säsongsinfluensan – vare sig det är mage eller luftvägar som drabbas.

Inte heller vår familj är förskonad. Som så ofta när det är små barn i familjen drabbas alla i tur och ordning. Hos oss brukar det vara storasyster först och pappa sist. Men vilken tur man har i ordningen spelar egentligen inte någon roll – att vara sjuk är inte kul.

Vår sjukmånad verkar vara mars – två år i rad har vi varit speciellt drabbade i mars. Och när man själv är sjuk vill man ju helst ligga på sängbotten och tycka synd om sig själv. Men som småbarnsförälder har man inte sådan lyx. Halvkrasslig får man snällt stiga upp för att byta blöjor och laga mat samt roa avkomman efter bästa – om än skraltiga – förmåga.

Men det blir alltid lite lättare med pranic healing. Som en kompis till mig sa; Pranic healer barn blir också sjuka, bara inte så ofta och inte så länge. Nu har jag bara två barn som är 1 och 3 år gamla så jag vet inte hur illa det kan vara, men de brukar inte ofta bli sjuka och det brukar inte räcka så länge.

– Skanna

När barnen börjar visa symptom på sjukdom är det bra att kunna kolla var problemet ligger. Speciellt minstingen kan inte prata ännu och kan därför inte säga var hon har ont eller vad problemet är. Inte heller 3-åringen kan tillförlitligt förklara smärta. Detta är ett allmänt fenomen. Barn säger att de har ont på ett ställe men det riktiga problemet finns nån annanstans. I det läget är jag glad att jag kan kolla hur det ser ut på energinivå.

– Heala andra

Många mediciner jag själv använder mot förkylning och influensa är inte lämpliga för barnen. Då kan jag göra pranic healing för att göra det lättare för dem, eller för att medicinen ska verka bättre. Speciellt på nätterna är det skönt att kunna ta till en snabbisbehandling när något av barnen vaknar och har svårt att komma till ro igen

– Självhealing

Ja och när man själv ligger däckad, får man ta till alla självhealingtips man kan, utan att för den skull ställa sig upp och börja en behandling rakt upp och ner, för det är man helt enkelt för sjuk för. Alla som gått Pranic Healing självhealing-kortkursen vet vad jag talar om. Det är saltvatten och mantran och mycket annat. Dessa tips använder jag för resten av familjen också.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s