Nytt år – nya löften, eller hur man får hjälp med att uppnå sina målsättningar

Utsikt från Arhatic Yoga retreat i Schweiz, juni 2011

Jag deltog idag i fullmånemeditation via skype. (Fungerar för övrigt väldigt bra – prova du också!) Det var denna gång en lite speciell meditation för den markerade årets början också. Nytt år brukar innebära ett avslut och en analys av det gågna året, samt löften och hopp inför det nya.

Jag väntade inte till nyår med mitt nyårslöfte; att stiga upp tidigare på morgonen och ägna en stund åt yoga, självhealing eller meditation. Därav bilden ovan, som en påminnelse för mig, vad det var jag skulle göra. Sedan jag bestämde mig för detta i november har jag troget satt väckarklockan en halvtimme tidigare än jag absolut måste stiga upp. Och lika troget har jag stängt av den 9 morgnar av 10, och sovit vidare tills jag verkligen måste gå upp. Kort sagt, detta lyckades inte. 

Inte så att jag skulle vara direkt lat, men jag är kvällsmänniska. Jag lever upp på kvällen. Följaktligen är jag trött på morgonen.

Så istället för att kämpa emot min medfödda natur, har jag nu förlagt motsvarande stund till kvällen. Denna insikt kom jag till för en knapp vecka sedan. Det har fungerat bättre. Jag har verkligen yogat, eller mediterat eller liknande på kvällen. 

Det som var speciellt kul med denna fullmånemeditation var att den kom som på beställning. Temat var hur man gör innevarande år till ett bättre år, hur man lämnar icke önskvärt bakom sig och fokuserar på det som utrvecklar en i positiv mening. Pranic Healing erbjuder hjälpmedel för detta. En del av dessa använde vi under fullmånemeditationens föreläsning – för övrigt ett mycket bra material och användbart för alla och envar, tycker jag.

Jag har som målsättning att varje dag ägna mig åt yoga och andlig utveckling. Nu har jag fått konkreta hjälpmedel, men också en rejäl dos energi som säkert hjälper mig att uppnå mina målsättningar.

Under denna fullmånemeditation skrapade vi dessutom bara på ytan. Pranic Healing har så mycket att erbjuda i detta, att det finns en hel kurs om saken; http://www.pranichealing.fi/index.php/kurssit/vaurauden-energian-kehittaeminen (på finska), http://pranichealing.com/article/kriyashakti (på engelska). Jag har gått den ett par gånger, och alltid lär man sig nåt nytt. Men också under fullmånemeditationer 🙂

Må så gott!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s